Spring naar inhoud

Wie

Vanaf 1 september 2019 is Anne-Marie Gielen de nieuwe eigenaar / directeur van V&F Onderwijs Consult. Anne-Marie werkt al jaren samen met V&F en al vanaf 1 januari 2019 is ze  deel van het team van V&F Onderwijs Consult.

Lia Voerman en Frans Faber blijven zelf volop actief binnen V&F Onderwijs Consult en Didactisch Coachen. Daarvoor zijn hun verlangens, idealen en ambities veel te groot. Zij blijven - samen met de andere collega's - actief op scholen, in opleidingen en actief in de verdere ontwikkelingen en onderzoek van Didactisch Coachen.

Het team van V&F Onderwijs Consult

V&F Onderwijs Consult bestaat uit 8 ervaren en gepassioneerde onderwijsprofessionals. Gemeenschappelijk hebben we, dat we allemaal ervaren Beeldcoaches zijn, die gegrepen zijn door het gedachtegoed van Didactisch Coachen. Didactisch Coachen heeft ons hart omdat het docenten en coaches een praktisch instrument in handen geeft waarmee zij op systematische wijze lerenden kunnen begeleiden in hun leerproces. Ons ideaal is dat iedere leraar – om te beginnen in Nederland – de attitude en de vaardigheden zal hebben om op deze manier leerlingen te begeleiden.

Wij werken op basis van kracht. De drive in ons werk is het aanwezige potentieel op scholen aan te boren, zodat processen op gang komen waardoor leerlingen, docenten en schoolleiding echt met en van elkaar gaan leren. We werken graag met train-de-trainers activiteiten, want dat vergroot de kans op borging en doorgaande ontwikkeling.  Bovendien heeft dit een positieve invloed op het klimaat en de (feedback)cultuur van de school. Ons doel is om ‘ertoe te doen’: voor scholen en mensen in die scholen dat bieden waar ze mee verder kunnen.
De mensen van V&F Onderwijs Consult:

 Stichting Didactisch Coachen

V&F Onderwijs Consult werkt nauw samen met de erkende trainers en coaches van de Stichting Didactisch Coachen.  Dat zijn er inmiddels een stuk of achttien. De trainers ontmoeten elkaar om samen te leren, te ontwikkelen, intervisie te doen en zijn met elkaar verantwoordelijk voor de  handhaving van de kwaliteit van de scholingstrajecten en het bevorderen van innovatieve ontwikkelingen rondom Didactisch Coachen.  Klik op de link voor meer informatie over de Stichting Didactisch Coachen . Het overzicht van erkende trainers kunt u hier downloaden: overzicht trainers DC oktober 2019.

Top